Ambachtelijke cider in Nederland

Nieuw boek over Ambachtelijke cider in Nederland

Boekentips 8 april 2021 0

In april is het boek Ambachtelijke cider in Nederland verschenen, als uitgave van wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk. Het boek gaat over cider als natuurproduct, het fruit en de bomen, de smaak, de historie, de makers in Nederland en een stappenplan om zelf cider te maken.

Het boek beschrijft in 140 pagina’s het begrip ambachtelijke cider en waarom die smaakvoller is, de geschiedenis van appels en cider in Nederland, de smaak van Nederlandse cider, hoe je van Nederlandse appels heerlijke cider kunt maken, het organiseren van je eigen ciderproeverij, een handig stappenplan om zelf cider te maken, een beschrijving van een aantal leuke ciderspeciaalzaken en persoonlijke portretten van acht ambachtelijke cidermakers uit alle windstreken van ons land.

Het is uitgegeven als hardcover en rijk geïllustreerd, onder andere met een smaakwiel, speciaal voor Nederlandse cider. De meeste foto’s in het boek zijn gemaakt door wijnprofessional en fotograaf Eelco van Wieringen en door Hanne Hoogendam van Dádiva die ook de opmaak verzorgde.

Ambachtelijke cider in Nederland is te bestellen via www.hethamerstuk.nl/boek.

Plaats een reactie

0 Reacties