Bietjes
Gezondheid 16 april 2019 0Het bietenseizoen is weer aanstaande. Zaai de zaadjes nu binnen uit en plant de bietenplantjes half mei, dan hebben ze twee of drie blaadjes, over in de moestuin. Als ze groot genoeg zijn kunt u de bieten vervolgens oogsten. Rode bieten zijn een prachtige en heerlijke groente, die ook nog eens ontzettend gezond is. Bieten bevatten namelijk veel vitaminen en mineralen. Het is een seizoensgroente die het verdient om regelmatig op tafel te staan.
U kunt rode bieten zowel rauw als gekookt en gegrild eten. Rauwe bieten worden vaak verwerkt tot sap. De smaak is wel wat uitgesproken. Te uitgesproken? Meng het sap dan met wortel- en appelsap. Koopt u (rauwe) bietjes in de winkel, let er dan op dat ze stevig aanvoelen. Net als aardappels verliezen ze vocht, wanneer ze oud worden. Ze voelen dan sponzig aan. Bewaar bieten in de koelkast of in een koude kelder.
Om optimaal te profiteren van alle gezondheidsvoordelen, kiest u bij voorkeur voor biologische of zelf gekweekte bietjes. Binnen een half uur na het oogsten kunnen ze op uw bord liggen.
0 Reacties