Aardappelsalade met makreel
Koken 17 oktober 2013 01 grote (circa 700 gram) warm gerookte makreel
500 gram aardappels
2 appels, middelgroot
1 ui, gesnipperd
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels crème fraîche
1 venkel
1 flinke hand spinazie
8 eetlepels azijn
½ deciliter olijfolie
peper en zout
kruiden (peterselie, dille, bieslook)
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van circa1 cmgroot. Kook ze in zo’n 4 minuten beetgaar, in ruim kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze gedeeltelijk afkoelen op een theedoek zodat ze mooi uitwasemen. Meng ze, als ze nog lauw zijn, met de mayonaise, de crème fraîche en de gehakte kruiden. Haal de graatjes uit de makreel en voeg deze ook toe.
Snijd de appel in stukjes, meng met de gesnipperde ui en de helft van de azijn. Schaaf de venkel met een schaf vanaf de platte kant. Voeg hier de rest van de azijn aan toe en breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie. Was de spinazie en voeg naar smaak wat olijfolie en peper en zout toe.
Meng de makreel luchtig door de aardappelsalade en het appel- en uimengsel. Breng naar smaak nog peper en zout toe en verdeel het over de borden. Garneer met de spinazie en de venkel. Lekker met augurkjes en wat kruidenmayonaise.
Tip: een lepel mosterd door de aardappelsalade is erg lekker.
Eet smakelijk!
0 Reacties