Appeltaart

Appeltaart voor lekkerbekken

Koken 16 augustus 2024 0
  • 1 kilogram appels
  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 50 gram amandelspijs
  • schil van 2 sinaasappels
  • sap van 1 citroen
  • 50 gram rozijntjes
  • 1 cm verse gember
  • 2 deciliter gele room (banketbakkersroom)
  • Maak van de bloem, eieren, boter en suiker een klassiek cakebeslag: eieren en suiker opkloppen, tot ze wit en dik zijn, bloem erdoor spatelen en de gesmolten boter erdoor mengen.
    Schil de appels en leg de partjes dakpansgewijs in een beboterde schaal. Verkruimel de spijs over de partjes, schenk het sap van de citroen eroverheen, leg de schilletjes van de sinaasappel, de rozijntjes en de gember erop en smeer of spuit de gele room erop.
    Schep het cakebeslag eroverheen en bak de taart in 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180º Celsius.

    Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties