arretjescake

Onweerstaanbaar lekkere arretjescake

Koken 21 januari 2022 0

Arretjescake is een Nederlandse cake gemaakt van cacao, suiker, roomboter, eieren en koekjes. Lekker en makkelijk te maken, want hij hoeft niet in de oven. Dat wordt smullen!

Ingrediënten (voor 1 cake)

  • 200 gr witte basterdsuiker

  • 50 gr cacaopoeder

  • 225 gr maria biscuits

  • 200 gr gesmolten roomboter

  • 2 verse eieren

Bereiding

Mix de eieren in een kom samen met de basterdsuiker tot een luchtig geheel met de handmixer (ca 2-3 minuten).
Voeg vervolgens al roerend de cacao er bij.
Smelt de roomboter zachtjes in een pannetje, op laag vuur.
Voeg de gesmolten boter al roerend toe aan het cacaomengsel. Roer door tot het een egaal mengsel is.

Verbrokkel de biscuits in stukken.
Voeg de grove koekkruimels toe aan het cacaomengsel.

Doe een stukje bapapier in een cakeblik en schep het arretjescakemengsel er in.
Even gladstrijken.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Plaats een reactie

0 Reacties