Asperges met beenham

Beenham met asperges

Koken 10 mei 2024 0

Benodigdheden:
1 kilogram geschilde asperges
• 6 gekookte eieren
• Roomboter
• Nootmuskaat
• Verse peterselie
• 1 kilogram rauwe
• Gepekelde beenham of 500 gram gekookte achterham in iets dikkere plakken gesneden
• 1 zakje hollandaisesaus.

Bereiding:
Doe de beenham in een braadzak in de oven. Ongeveer 60 minuten op 150 graden Celsius.
• Kook de asperges 10 minuten met wat suiker en wat zout en laat ze in het nat nagaren.
• Kook de eieren hard en haal ze 2 keer door de eiersnijder. Voor mooie reepjes.
• Zet een vuurvaste schaal in de oven om de asperges hierop te presenteren.
• Maak de saus warm.
• Haal de beenham uit de oven en laat hem ongeveer 15 minuten rusten, zodat het vocht zich goed kan verdelen.
• Laat de asperges uitlekken en leg deze op de schaal.
• Smelt de boter en voeg de eieren toe. Schep dit mengsel over de asperges .
• Garneer de schotel af met nootmuskaat en peterselie. Leg de plakjes beenham er omheen en serveer de saus er apart bij.

Plaats een reactie

0 Reacties