Biefstuk met gorgonzolasaus en pappardelle
Koken 12 mei 2021 0Lezeres Marie José verraste ons met dit heerlijke pastarecept met biefstuk en gorgonzolasaus. Er zijn verschillende handelingen vereist die hieronder allemaal beschreven worden. Dus onze tip: lees het recept eerst even helemaal door voordat je begint! Met een goede voorbereiding kun je de meeste dingen tegelijkertijd bereiden zodat alles op hetzelfde moment klaar is.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 biefstukken à 150 g
- 300 g papperdelle
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 g kastanjechampignons
- 1 gele paprika
- olijfolie om in te bakken
- 450 g broccoli of verse spinazie
- 1 el kappertjes
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 el boter
Ingrediënten voor de gorgonzolasaus
- 100 ml kookroom
- 100 ml water
- 200 g gorgonzola
Bereidingswijze
Totale tijd: 30 minuten
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Kook de pappardelle gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Kook alvast de broccoli voor, niet te lang doorkoken, hij moet goed bijtbaar maar nog wel een beetje knapperig zijn.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de kastanjechampignons in vieren. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten. Voeg de gekookte broccoli of spinazie toe en laat in circa 2 minuten slinken.
Roer de pappardelle en kappertjes door de groente en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Gepofte cherrytomaten
Leg de cherrytomaten in een met olie ingevette ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat de cherrytomaten circa 12 minuten poffen.
Biefstukken
Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 3 minuten aan één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie en laat ze kleine 5 minuten rusten
Gorgonzolasaus
Breng de room met het water aan de kook. Verbrokkel de gorgonzola, zonder de korst, boven de pan en roer de saus door met een garde. Laat circa 6 minuten koken tot de gorgonzola is opgelost in de room.
0 Reacties