Boerenkooltaart
hartig en verrassend!
Koken 9 maart 2020 0Het kan nog, nu het nog winter is. Een echte winter hebben we natuurlijk niet echt gehad, maar de vorst is er toch overheen geweest... boerenkool! Wist je dat je met boerenkool heerlijk kunt varieren? Maak eens iets anders dan een stamppot met worst. Bijvoorbeeld deze hartige boerenkooltaart. Verrassend lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
250 gr gesneden boerenkool
7 plakjes hartige taart deeg
5 eieren
200 ml kookroom
75 gr geitenkaas
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de (hetelucht)oven alvast voor op 200 graden. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote (wok)pan in iets olijfolie.
Snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg tenslotte de boerenkool toe en bak dit net zolang totdat het slinkt. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.
Vet een springvorm (23cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik er gaatjes in met een vork en verdeel een klein beetje paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te vochtig wordt. Verdeel de boerenkool over de bodem.
Klop de eieren luchtig met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de boerenkool.
Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de boerenkooltaart.
Bak in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
TIP: In plaats van geitenkaas kun je ook oude kaas gebruiken. Dan wordt alles iets pittiger.
TIP: Voeg uitgebakken spekjes toe of schijfjes rookworst als je graag vlees wilt toevoegen.
TIP: Deze hartige taart kun je ook prima koud eten.
Bron: Pauline's keuken
0 Reacties