Bonensalade
Koken 30 mei 2019 0Benodigdheden (voor 4 personen)
- 400 gram grote witte bonen, uit pot, blik of gedroogd (gedroogd 150 gram*)
- 100 gram paprikamix
- 200 gram flageolets (gedroogd 100 gram*)
- 100 gram kikkererwten (gedroogd 50 gram*)
- 100 gram prei
- handje basilicum, bieslook of andere kruiden
- 50 gram olijven
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 2 tomaten
- 1 deciliter olijfolie
- ¼ deciliter azijn
Bereidingswijze
Kook de geweekte bonen per soort of gebruik ze uit blik of pot. Laat ze uitlekken of spoel ze licht af (als ze al wat ouder zijn).
Meng ze met de olijfolie. Snijd de prei in kleine ringen, de paprika in blokjes en de zongedroogde tomaatjes en olijven in stukjes. Snijd de tomaten klein en meng het geheel met de gesneden kruiden en de azijn. Breng verder op smaak met peper en zout en eventueel wat feta.
- Bonen weekt u als volgt: eerst afspoelen en 12 uur met 5 keer zo veel water en wat zout laten weken. Dan afspoelen en koken en weer in het kookvocht laten afkoelen.
Eet smakelijk!
0 Reacties