Burgers, kipspies & skillet tomaten

Koken 17 juli 2020 0

Ingrediënten:
• 600 gr mager rundergehakt
• 4 zachte bolletjes van de bakker
• 1 ei
• Grate goods premium rub
• 1 ui
• 6 trostomaten
• 3 rode uien
• 2 augurken
• 1 krop sla
• 2 el mosterd
• 2 el ketchup
• 2 el mayonnaise
• 500 gr kippendij
• 2 el Provençaalse kruidenmix
• 100 ml ketjap
• 75 ml sweet chili saus
• 3 teentjes knoflook
• 1 bosje bosui
• 3 el Grate Goods chipotle rub
• honing
• olijfolie
• peper & zout

Tijd 30 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk.
Zet de Grandhall Classic G2 BBQ op hoog en sluit de kap. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de kippendij in redelijk grote stukken. Marineer deze in een kom met 75ml ketjap, 50ml sweet chili, 2 el de rub en de knoflook. TIP: Het beste is om het afgedekt in de koelkast 24 uur te laten marineren. Snij 1 rode ui in vieren en de bosui fijn. Rijg de kippendij en een paar stukken rode ui aan de buigbare spies. TIP: de buigbare Grandhall spiesen zijn erg handig, Het rijgen van het vlees is erg gemakkelijk en het eraf halen ook. Daarnaast passen ze altijd handig op je rooster en verbranden ze niet. Wanneer de Grandhall BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden leg je de kippendij erop en draai je de BBQ op half vermogen zodat deze ongeveer 200 graden behoudt. Draai regelmatig het vlees en sluit tussendoor telkens de kap. Na ongeveer 10 a 15 minuten is het gaar en klaar.

Maak vervolgens de burgers: Meng het ei met zout en peper door het gehakt en voeg lekker wat grillrub toe. Maak hier 4 dikke hamburgers van. Meng de Provençaalse kruiden met 75 ml olijfolie, dit is je kruidenolie. Leg nu de hamburgers ook op de BBQ. Smeer tussendoor in met kruidenolie.

Maak de hamburgersaus door de mosterd, ketchup en mayonaise goed te mengen. Snijd 1 tomaat, 1 rode ui en de augurken in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de sla en was deze.

In een moeite door:
Smeer de boven en onderkant van je broodje in met hamburgersaus en leg de sla en groentes erop en vervolgens je hamburger. Tip: Voeg eventueel kaas en/of bacon toe op de burger!

Gebakken tomaten in een skillet op de zijbrander!
De BBQ die wij gebruiken, de Grandhall premium G2, heeft een krachtige zijbrander en in combinatie met een CampChef skillet kun je daar heerlijk groentes in bereiden. Trostomaatjes, rode ui, bosui en kruidenolie op middelhoog vuur in +/- 5 minuten beetgaar.

Eric van Det

Eric van Det is Chef en BBQ specialist. Hij verzorgt kookdemonstraties, workshops en catering vanuit zijn bedrijf HvD Originals. Eric combineert zijn specialismen met passie en ideologie. Eric wil het lokale en natuurlijke verenigen met ouderwetse, beproefde methodes, deze in een nieuw jasje zetten en herintroduceren. Hij doet dit door alle producten duurzaam, natuurlijk, lokaal en op maat te maken om zo te voldoen aan de persoonlijke wens van een persoon, levensstijl en omgeving. Eric werkt nauw samen met Roost Buiten Koken. Roost Buiten Koken heeft een enorm assortiment op het gebied van buiten koken, zoals: Barbecues, inbouw BBQ’s, buitenkeukens, gietijzeren pannen, buiten-kooktoestellen en terrasverwarmers, maar ook allerlei accessoires als sauzen, stoere BBQ messen, leren schorten, kolen, verlichting en nog veel meer. Bezoek Roost Buitenkoken aan de Tolstraat 17 in Haaksbergen of kijk online in de webshop: www.roost-buitenkoken.nl

Plaats een reactie

0 Reacties