Chili soup
Gastartikel Koken 4 september 2020 0Ingrediënten:
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 500 gr gehakt half om half
- 3 theelepels chilipoeder
- 3 galapenos pepers of 1 rode peper met pitjes
- 3 aardappels
- 4 tomaten
- 3 stengels bleekselderij
- 0,5 l water
- 1 potje maïs
- 1 potje kidneybonen
- 1 grote pot tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 1 pakje frito
- 50 ml sweet chilli saus
- 50 gr pure chocolade
- bladpeterselie
- olijfolie
- peper & zout
Tijd: 60 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Maak eerst een mooi vuur en stook het hard op. Wanneer je een mooie basis met brandend hout hebt, verspreid je er wat kolen overheen. Hang de Camp Chef Dutch oven met de Camp Chef driepoot dicht op het vuur (heb je een gasbrander: half hoog vuur). Wij hebben deze keer een wegwerpbinnenkant van Camp Chef gebruikt voor de Dutch Oven, dat scheelt weer schoonmaken, maar dit hoeft uiteraard niet. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak de ui ongeveer 3 minuten en voeg daarna het gehakt toe met de chilipoeder, knoflook en de galapenos pepers. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, snijd de rest van de verse groenten fijn. Wanneer het gehakt mooi bruin is, voeg je eerst het water en daarna alle andere ingrediënten toe met als laatste de chocolade. Wanneer het geheel weer kookt, hang je de Camp Chef Dutch oven op een hogere stand (heb je een gasbrander: laag vuur) en laat je het ongeveer 40 min sudderen. Kijk tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit. Het kan zijn dat je nog een beetje water moet toevoegen. Haal de laurierblaadjes eruit, voeg zout en peper toe naar smaak. Voor de lekker nog een beetje verse peterselie erbij en het is klaar. Je kunt zelf bepalen hoe pittig je dit gerecht wilt maken door meer of minder chilipoeder en pepers te gebruiken.
Heerlijk voor de wat koudere dagen om op te warmen bij het vuur of de hete soep & Dutch Oven, lekker met wat brood!
0 Reacties