Chili soup

Koken 4 september 2020 0

Ingrediënten:
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 500 gr gehakt half om half
- 3 theelepels chilipoeder
- 3 galapenos pepers of 1 rode peper met pitjes
- 3 aardappels
- 4 tomaten
- 3 stengels bleekselderij
- 0,5 l water
- 1 potje maïs
- 1 potje kidneybonen
- 1 grote pot tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 1 pakje frito
- 50 ml sweet chilli saus
- 50 gr pure chocolade
- bladpeterselie
- olijfolie
- peper & zout

Tijd: 60 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Maak eerst een mooi vuur en stook het hard op. Wanneer je een mooie basis met brandend hout hebt, verspreid je er wat kolen overheen. Hang de Camp Chef Dutch oven met de Camp Chef driepoot dicht op het vuur (heb je een gasbrander: half hoog vuur). Wij hebben deze keer een wegwerpbinnenkant van Camp Chef gebruikt voor de Dutch Oven, dat scheelt weer schoonmaken, maar dit hoeft uiteraard niet. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak de ui ongeveer 3 minuten en voeg daarna het gehakt toe met de chilipoeder, knoflook en de galapenos pepers. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, snijd de rest van de verse groenten fijn. Wanneer het gehakt mooi bruin is, voeg je eerst het water en daarna alle andere ingrediënten toe met als laatste de chocolade. Wanneer het geheel weer kookt, hang je de Camp Chef Dutch oven op een hogere stand (heb je een gasbrander: laag vuur) en laat je het ongeveer 40 min sudderen. Kijk tussendoor of er nog genoeg vocht in de pan zit. Het kan zijn dat je nog een beetje water moet toevoegen. Haal de laurierblaadjes eruit, voeg zout en peper toe naar smaak. Voor de lekker nog een beetje verse peterselie erbij en het is klaar. Je kunt zelf bepalen hoe pittig je dit gerecht wilt maken door meer of minder chilipoeder en pepers te gebruiken.

Heerlijk voor de wat koudere dagen om op te warmen bij het vuur of de hete soep & Dutch Oven, lekker met wat brood!

Eric van Det

Eric van Det is Chef en BBQ specialist. Hij verzorgt kookdemonstraties, workshops en catering vanuit zijn bedrijf HvD Originals. Eric combineert zijn specialismen met passie en ideologie. Eric wil het lokale en natuurlijke verenigen met ouderwetse, beproefde methodes, deze in een nieuw jasje zetten en herintroduceren. Hij doet dit door alle producten duurzaam, natuurlijk, lokaal en op maat te maken om zo te voldoen aan de persoonlijke wens van een persoon, levensstijl en omgeving. Eric werkt nauw samen met Roost Buiten Koken. Roost Buiten Koken heeft een enorm assortiment op het gebied van buiten koken, zoals: Barbecues, inbouw BBQ’s, buitenkeukens, gietijzeren pannen, buiten-kooktoestellen en terrasverwarmers, maar ook allerlei accessoires als sauzen, stoere BBQ messen, leren schorten, kolen, verlichting en nog veel meer. Bezoek Roost Buitenkoken aan de Tolstraat 17 in Haaksbergen of kijk online in de webshop: www.roost-buitenkoken.nl

Plaats een reactie

0 Reacties