Griet

Gek op griet

Koken 8 mei 2019 0

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 1 griet maat 3 of 4, gefileerd (of eventueel scholfilet)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 dl olijfolie
  • handje groene kruiden (peterselie, selderij, prei, bosui, dragon, naar smaak)
  • 100 g spek
  • 12 kerstomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g boter

Bereidingswijze

Snijd de tomaatjes door, strooi er de gesnipperde knoflook overheen, maal er wat verse peper over en pof ze in de voorverwarmde oven op 140 graden. Bestrooi de filets met wat peper en een snufje zout.
Smelt de boter in de pan en bak de filets aan de graatzijde bruin gedurende 4 minuten.
Leg ze met de gebakken zijde naar boven bij de inmiddels gepofte tomaatjes op de schaal.
Bak de gesnipperde ui met de spekjes lekker krokant en strooi ze over de vis.
Bestrooi ze met de gehakte kruiden en verwarm het geheel nog even in de oven, lepel de braadjus er over en dien op.
Lekker met boontjes, groene asperges of spinazie.

Eet smakelijk!!

Plaats een reactie

0 Reacties