Ham in cola & BBQ rub

met bruine suiker en maiskolfjes

Koken 21 februari 2020 0

Ingrediënten
• 1 beenham
• 500 ml cola
• Je favoriete BBQ rub, onze is de all purpose Grate goods
• 2 el honing
• 2 teentjes knoflook
• 2 el mosterd
• 2 el bruine suiker
• 2 maiskolven
• Olijfolie
• Peper & zout


Tijd 45 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Gebruik voor dit gerecht de Camp Chef Explorer dubbele gaspit op de pro 30 en een Dutch Oven.Zet de Dutch oven op half hoog vuur. En doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Snij ondertussen de rode ui en de knoflook fijn. Smeer de beenham riant in met je favoriete BBQ rub. Wanneer de Dutch oven warm is doe je de beenham erbij en schroei je deze dicht. Voeg nu de ui en daarna de knoflook toe. Bak deze een minuut mee en blus het af met de cola. Als het kookt zet je het vuur laag. Voeg de honing, mosterd en bruine suiker toe en doe de deksel op de Dutch oven. Laat dit 25 tot 30 minuten pruttelen, afhankelijk van hoe groot de beenham is. Als je een kernthermometer hebt is de beenham op 65 graden perfect. Haal de beenham uit de Dutch oven en laat even 5 minuten rusten. Kook de saus in tot de gewenste dikte en smaak en voeg zout en peper toe naar smaak.

Een bijgerecht op de grill:
Bak er lekker wat maiskolven bij met roomboter op de Camp Chef grillbox, een heerlijke combi!


In een moeite door:
Pak een grote plank, en snij er mooie grote stukken van voor iedereen! Vergeet zeker niet de saus erover te doen, en lekker de mais erbij te doen! Eet smakelijk!

Eric van Det

Eric van Det is Chef en BBQ specialist. Hij verzorgt kookdemonstraties, workshops en catering vanuit zijn bedrijf HvD Originals. Eric combineert zijn specialismen met passie en ideologie. Eric wil het lokale en natuurlijke verenigen met ouderwetse, beproefde methodes, deze in een nieuw jasje zetten en herintroduceren. Hij doet dit door alle producten duurzaam, natuurlijk, lokaal en op maat te maken om zo te voldoen aan de persoonlijke wens van een persoon, levensstijl en omgeving. Eric werkt nauw samen met Roost Buiten Koken. Roost Buiten Koken heeft een enorm assortiment op het gebied van buiten koken, zoals: Barbecues, inbouw BBQ’s, buitenkeukens, gietijzeren pannen, buiten-kooktoestellen en terrasverwarmers, maar ook allerlei accessoires als sauzen, stoere BBQ messen, leren schorten, kolen, verlichting en nog veel meer. Bezoek Roost Buitenkoken aan de Tolstraat 17 in Haaksbergen of kijk online in de webshop: www.roost-buitenkoken.nl

Plaats een reactie

0 Reacties