Ham in cola & BBQ rub
met bruine suiker en maiskolfjes
Gastartikel Koken 21 februari 2020 0Ingrediënten
• 1 beenham
• 500 ml cola
• Je favoriete BBQ rub, onze is de all purpose Grate goods
• 2 el honing
• 2 teentjes knoflook
• 2 el mosterd
• 2 el bruine suiker
• 2 maiskolven
• Olijfolie
• Peper & zout
Tijd 45 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Gebruik voor dit gerecht de Camp Chef Explorer dubbele gaspit op de pro 30 en een Dutch Oven.Zet de Dutch oven op half hoog vuur. En doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Snij ondertussen de rode ui en de knoflook fijn. Smeer de beenham riant in met je favoriete BBQ rub. Wanneer de Dutch oven warm is doe je de beenham erbij en schroei je deze dicht. Voeg nu de ui en daarna de knoflook toe. Bak deze een minuut mee en blus het af met de cola. Als het kookt zet je het vuur laag. Voeg de honing, mosterd en bruine suiker toe en doe de deksel op de Dutch oven. Laat dit 25 tot 30 minuten pruttelen, afhankelijk van hoe groot de beenham is. Als je een kernthermometer hebt is de beenham op 65 graden perfect. Haal de beenham uit de Dutch oven en laat even 5 minuten rusten. Kook de saus in tot de gewenste dikte en smaak en voeg zout en peper toe naar smaak.
Een bijgerecht op de grill:
Bak er lekker wat maiskolven bij met roomboter op de Camp Chef grillbox, een heerlijke combi!
In een moeite door:
Pak een grote plank, en snij er mooie grote stukken van voor iedereen! Vergeet zeker niet de saus erover te doen, en lekker de mais erbij te doen! Eet smakelijk!
0 Reacties