Hartige broodschotel
Koken 28 februari 2018 0Begin bij het bereiden van dit lunchgerecht met het voorverwarmen van de oven op 200°.
Benodigdheden:
• klontje boter
• aan plakjes gesneden (stok)brood
• 150 gram fijn gesneden mager spek (gerookte kaas voor de vegetariërs)
• 800 gram gesneden champignons
• 4 gesneden uien
• zout en peper
• gehakte peterselie
• 4 eieren
• ¼ liter melk
• paprikapoeder
• 150 gram geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in de pan. Bak de plakjes stokbrood goudbruin en doe ze daarna op een bordje.
- Bak het spek uit en doe de champignons en uien er bij in. Alles even lekker laten bakken. Voeg zout, peper en peterselie naar smaak toe. Goed doorroeren.
- Vet een (rechthoekige) vuurvaste schaal of schotel in en doe het mengsel van spek, champignons en uien daar in.
- Leg de gebakken broodschijfjes er dakpansgewijs op.
- Meng de eieren, melk, zout, peper en paprikapoeder en eventueel nog wat peterselie in een maatbeker. De eieren even goed loskloppen. Roer ook de helft van de geraspte kaas erdoor.
- Schenk dit mengsel over de plakjes brood.
- Dek de schaal of schotel af met een stuk aluminiumfolie en bak hem gedurende 20 minuten af in de voorverwarmde oven op een temperatuur van 200° Celsius. Haal daarna de folie eraf, strooi de rest van de kaas erover en zet hem nog weer 10 minuten in de oven.
Geef er een groene salade bij.
0 Reacties