Hartige taart met asperges en achterham

Hartige taart

met asperges en achterham

Koken 15 april 2021 0

Een heerlijke hartige aspergevariant. Geschikt als hoofdgerecht, maar doet het in kleine porties ook prima bij de borrel. Het aspergeseizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni (Sint Jan).

Ingrediënten

  • 1 pakje hartige taart- of bladerdeeg uit het diepvriesvak (zelf maken voor de echte kookliefhebbers kan natuurlijk ook)
  • 300 gram beetgare gekookte en geschilde witte asperges
  • 200 gram gekookte beetgare groene asperges
  • 200 gram achterham julienne gesneden (eet u liever geen varkensvlees, gebruik dan dezelfde hoeveelheid van bijvoorbeeld zachte naegelholt die krokant uitgebakken is)
  • 4 dl kookroom
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte kaas naar keuze
  • Grove peper uit de molen naar smaak/snufje zeezout
  • 1 verkruimeld kipbouillon tabletje
  • Een klein beetje havermout of paneermeel

Bereidingswijze

Beboter de bakvorm van ongeveer 28 cm en beleg deze met het deeg. Prik wat gaatjes met een vork of satéprikker in het deeg, strooi wat havermout of paneermeel op de bodem om het deeg krokanter te krijgen.

Schil de witte asperges, de groene asperges hoeven niet geschild te worden, verwijder 1-2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en kook ze in een pan met water en wat zout in 10 minuten beetgaar.

De bouillon van de asperges kunt u gebruiken voor een aspergesoep.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren luchtig, voeg vervolgens de kookroom, kaas, peper en bouillontablet toe.

Vermeng de ham en asperges en schep dit in de taartvorm.

Giet het roommengsel eroverheen.

50 minuten afbakken in de oven op ongeveer 150 graden.

Eet u de hartige taart koud, dan moet u wat meer zout en peper gebruiken.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties