Heftige mesheften
Koken 21 februari 2018 0Benodigdheden (voor 4 personen)
- 1 bosje scheermessen c.q. mesheften
- 200 gram wortel
- 1 ui, gesnipperd
- 1 deciliter olijfolie
- handjevol groene kruiden naar smaak: peterselie, selderij, prei, bosui, dragon
- 100 gram venkel
- 2 tomaten
- 100 gram bleekselderij
- kappertjes en een paar augurken
- 2 deciliter mayonaise
- sap van een citroen
Bereidingswijze
De mesheften moeten leven bij de bereiding. Bij drukken op de mesheften (ze lijken op het handvat van een ouderwets scheermes van de kapper) moeten ze spontaan naar buiten komen. Dat is het moment om ze uit hun huisje te halen door ze langs de rand af te scheuren. Vindt u dit allemaal te luguber, stoom ze dan even in de stoompan of oven. Als ze open gaan, zijn ze goed.
Snijd de groenten klein. Houd de kappertjes en de augurkjes apart. Fruit de groenten even aan in wat olijfolie en laat ze afkoelen. Snijd het vlees van de mesheften in stukjes en meng ze met de groenten, de kappertjes en de augurken. Hak de kruiden fijn en meng ze met de in blokjes gesneden tomaat. Meng de mayonaise met wat citroensap, de gehakte kruiden en maak het gerecht op smaak.
Serveer ze als op de foto en klaar is uw voorgerecht, amuse of huigfuifje.
Eet smakelijk
0 Reacties