Lamskotelet met grate goods sweet rub, gepofte zoete aardappel en naanbrood

Koken 7 augustus 2020 0

Ingrediënten:
• 6 lamskoteletten
• 2 el All purpose grate goods
• 2 zoete aardappels
• 2 el Provinciaalse kruidenmix
• 1 potje zongedroogde tomaten
• 2 naanbroden
• 1 venkel
• 1 gele paprika
• 1 bosje peterselie
• 1 zakje amandel nootjes
• Olijfolie
• Peper & zout

Tijd 35 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Wij hebben voor dit gerecht de GrandHall Xenon 3 Black gebruikt, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in de je eigen BBQ gebruiken.

Zet de BBQ op hoog en doe de kap dicht. Mix ondertussen de provinciaalse kruiden met 50 ml olijfolie, dit gaan we gebruiken om de groentes en het brood mee in te smeren. Snij de zoete aardappels in vieren, smeer ze in met een beetje provinciaalse-olijfolie mix en pak deze in met aluminiumfolie. Wanneer de BBQ een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 250 gr. doe je de zoete aardappels op het bovenrooster. Doe de klep dicht. Deze hebben ongeveer 30 minuten nodig om te gaar te worden. Je kan het even testen door te voelen hoe zacht ze zijn. Snij de zongedroogde tomaten en de venkel door midden. Snij de paprika in grove stukken en snij de peterselie en amandelnootjes fijn. Wanneer de zoete aardappels bijna gaar zijn, doe je het naanbrood op het bovenrooster. Smeer deze in met de provinciaalse-olijfolie mix en de zongedroogde tomaten. Deze is in ongeveer 6 minuten klaar. Doe nu ook de paprika en venkel op de grill, smeer deze ook in met de provinciaalse-olijfolie mix en zet er mooie grillstrepen op. Leg ze daarna ook op het bovenrooster. Smeer de lamskoteletten in met een beetje olijfolie en de rub. Grill deze kort, ongeveer 1,5 minuut per kant klaar, zodat er precies een mooi grillstreep op staat en ze medium rare zijn. Laat de lamskoteletten even een paar minuten rusten.

Heb je lekkere trek? Gebruik de zijbrander:
De BBQ die wij gebruiken, de Xenon 3, heeft een krachtige zijbrander dus heb je trek of mensen op bezoek en zin om de BBQ lekker vol te leggen met vlees, kun je de groentes ook erg goed op een (Camp chef) skillet maken. Op middelhoog vuur, met lekker de provinciaalse-olijfolie in ongeveer 5 minuten beetgaar.

In een moeite door:
Snij alles in hapjes en leg het op een mooie plank of bord, maak het af met de amandelnootjes, peterselie, peper en zout. Geniet er van met vrienden of familie!

Tip: We gebruiken tijdens het BBQ-en meerdere keren een olijfolie mix, deze kan voor een beetje vlammen zorgen. Gebruik bier om het af te blussen en doe daarna de klep dicht, pas wel op voor de omhoogkomen de vlammen. Een BBQ zoals de Xenon 3 black die wij gebruiken heeft het vermogen en de vorm om de damp weer rond te laten gaan in de BBQ. Hierdoor wordt je vlees nog sappiger en gaat er geen smaak verloren.

Plaats een reactie

0 Reacties