Longhaas Manissurabaya met Nasikuning

Koken 3 augustus 2023 0

Het resultaat van de combinatie van de pure BBQ beleving van Kolenboertje
en de Oosterse keuken van Nasi Kuning is dit heerlijke rundvleesgerecht
Oosterse stijl. Het gerecht is absoluut nergens te vinden en al even lekker
dan uniek!

Ingrediënten

  • 700 gram Longhaas (zonder zeen/vlies)
  • 7 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1/8 van een blokje trassi van 25 gram
  • 1 volle eetlepel assem (tamarinde pasta)
  • 2 fijngesneden uien
  • 50 gram Gula Jawa (Javaanse suiker)
  • 1 eetlepel taotjo saus (soja bonen)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 4 eetlepels Ketjap Manis ABC
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels citroensap

Dit heb je nodig

  • Big Green Egg
  • Black Ranch Quebracho houtskool
  • Vijzel
  • Snijplank
  • Vleesmes
  • Schaal om te marineren

De bereiding

  1. Ingrediënten voor marinade fijn maken in vijzel.
  2. Zeen uit longhaas wegsnijden.
  3. Ingrediënten voor marinade fijn maken in vijzel.
  4. Longhaas snijden in gelijke stukken van spies-formaat.
  5. Minimaal 2 uur marineren.
  6. Spiesen grillen op direct vuur tot een temperatuur van 60 graden kern.
  7. Gele rijst koken, bord opmaken met gele rijst, vlees en omelet-rolletjes.

Plaats een reactie

0 Reacties