Maple Pork Steaks
(Varkensoesters met maple syrup)
Gastartikel Koken 2 oktober 2020 0Deze week Maple Pork Steaks (Varkensoesters met maple syrup); een recept van Eric van Det, chef en bbq-specialist van Roost Buitenkoken.
Ingrediënten
• 4 dik gesneden varkensoesters
• Grate Goods all purpose rub
• +/- 50 ml maple syirup
• 2 maiskolven
• 2 zoete aardappels
• olijfolie
• zout & peper
Tijd 20 min. Moeilijkheidsgraad: Makkelijk.
Zet BBQ grill box op de Camp Chef brander (deze keer hebben we de Pro 30 gebruikt) en zet het vuur op hoog. (Je kunt natuurlijk ook je eigen BBQ gebruiken, tijden en branderstanden kunnen dan wel afwijken.) Doe de klep van de BBQ dicht, wanneer deze de temperatuur heeft bereikt van 200 graden, zet je de brander op half hoge stand en kun je beginnen met BBQ-en. In de tussentijd kun je alvast de maiskolven in drieën snijden, de zoete aardappels schillen en in dikke reepjes snijden. Doe nu de varkensoesters en de zoete aardappels op de BBQ en smeer deze in met een beetje olijfolie. Doe de kap daarna direct weer dicht zodat de Grill Box de warmte goed blijft behouden. Grill het varkensvlees en de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar en draai ze regelmatig om. De laatste 5 minuten smeer je het varkensvlees in met grate goods rub en de maple syrup, op dat moment grillen we ook de maiskolven af. Voeg peper en zout toe naar smaak.
In één moeite door: Laat je vlees ongeveer 5 minuten rusten zodat alle smaken en sappigheid behouden blijven.
Tip: Gebruik lekker veel maple sirop, dat geeft een heerlijk zoete smaak aan de kalfsoesters en maakt het lekker ‘sticky(plakkerig).
0 Reacties