Olijvencake

Koken 2 februari 2018 0

Wat dacht u van een klassieker met twist: een hartige cake met olijven? Lekker dat -ie is en heel makkelijk te maken. Ideaal als borrelhap, maar ook als lunch of diner in combinatie met wat salade kunt u er ook lekker van smullen. Een heerlijk recept waarvoor Hanneke van der Werf uit Keijenborg van de Potten- en Pannenclub het recept leverde.

Benodigdheden:
• 150 gram boter
• 2 eetlepels puree van gedroogde tomaten
• 1 eetlepel bruine basterdsuiker
• 3 eieren
• 150 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 theelepels bakpoeder
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, salie, tijm, rozemarijn)
• 60 gram geraspte kaas
• 1 pot uitgelekte groene olijven, klein gesneden

Bereiding:
• Meng alle ingrediënten, behalve de kaas en het zelfrijzend bakmeel, in een keukenmachine door elkaar.
• Schep als laatste het bakmeel en de kaas erdoor en doe het beslag in een ingevette cakevorm of verspreid het over een vierkant bakblik.
• Bak de cake gedurende ongeveer 50 minuten in een oven op een temperatuur van 160 à 180 graden Celsius. Uiteraard moet de oven even worden voorverwarmd.
• Snijd de cake in eenpersoons hapjes. Leg op elk hapje een basilicumblaadje en steek er een cocktailprikker in, zodat het gemakkelijk te hanteren is.

Plaats een reactie

0 Reacties