De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Hoe voorkom je het geworstel met de sliertjes van de spaghetti? Heel eenvoudig: bak er een taart van! Rolande Kuenen uit Ruurlo is niet alleen een slagersvakvrouw, maar ook een volleerd kokkin.
Frisse voorjaarssoep van doperwten met een krokante smaak
De gewassen in onze tuinen tieren welig. De sla schiet de grond uit en de eetbare bloemen bloeien volop. Probeer ze eens in een frisse zomersalade!
Met heerlijk zomerweer in Nederland heeft u natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Wat dacht u van een heerlijke komkommersoep? Snel smullen geblazen met dit gemakkelijke recept van Naober.
Gewokt, gebakken, in een salade, gefrituurd, als soep: courgette leent zich door zijn milde smaak en stevige structuur voor tientallen bereidingswijzen. Wat dacht u bijvoorbeeld van gevulde courgette met feta?
We willen in deze vakantietijd niet te lang koken, maar als het even kan wel iets bijzonders op tafel. Dat kan met deze salade. De kinderen eten groenten, papa heeft zijn vlees en u bent relatief snel klaar.
Terwijl de buren puffend in de file staan op weg naar Zuid-Frankrijk, verwennen wij onszelf met een gazpacho met courgettesalade en roomkaas. Het voorgerecht oogt verbluffend, het is echter in een handomdraai te maken.
Wist je dat bijna elk fruit op de BBQ kan? Heerlijk als toetje of lekker als hapjes bij de borrel. Stevig fruit zoals ananas kan wat langer op de BBQ, maar fruit zoals peer zijn is al in een paar minuten klaar.
Elke dag stelt iedereen zich dezelfde vraag: wat eten we vandaag? Verschillende mogelijkheden zijn er te bedenken, in dit artikel geven we een herkenbaar beeld van de context van deze belangrijke vraag.