Paling in een bloempotje
Koken 30 november 2014 0Benodigdheden (voor 4 personen)
- 250 gram gerookte paling
- 5 deciliter slagroom
- 25 gram boter
- 40 gram bloem
- 2 deciliter bouillon (kip of vis)
- 1 mespuntje kerrie
- 100 gram geroosterde nootjes
- 20 gram geroosterde uitjes
- 200 gram groentes voor gado gado: komkommer, groene kool en taugé
- 50 gram kroepoek (gemalen)
1 eetlepel pindakaas
1 theelepel wasabi-sambal
Bereidingswijze
Maak van de boter en de bloem een ‘roux’. Smelt de boter en doe de bloem erbij. Laat het geheel 3 minuten garen in de pan en voeg dan de bouillon en de kerrie toe. Af laten koelen en vervolgens, met de gerookte paling, vermalen in een keukenmachine. Zorg dat het een gladde massa wordt.
Sla de slagroom luchtig en meng deze met de palingmousse. Snijd de groentes in kleine stukjes en stoom ze knapperig tot beetgaar. Breng de gado gado op smaak met wat wasabi-sambal en een eetlepel pindakaas.
Presentatie
Vul een bloempotje met de gado gado, spuit de palingmousse erop en garneer het gerecht met de uitjes en een bloemetje.
Eet smakelijk!
0 Reacties