Picknicken met heerlijke kleine gerechtjes
Koken 27 april 2023 0Het zonnetje schijnt steeds vaker, de natuur is weer groen, de vogels fluiten. Tijd dus om naar buiten te gaan en er samen op uit te trekken! In de nieuwe Naober staan in de Hebbedingen allerlei leuke en handige items voor een gezellige picknick. Ter inspiratie alvast wat heerlijke recepten voor in de picknickmand. Dat wordt genieten!
Wat neem je mee voor een picknick?
Behalve lekkere gerechtjes, vergeet het volgende niet:
- Een fijn kleed om op te zitten of te liggen.
- Een dun kussentje.
- Servies: borden, bestek en bekers en/of glazen.
- Een scherp mes is ook altijd handig.
- Servetten.
- Een picknickmand of ruime koeltas.
- Een afvalzakje zodat je geen rommel achter laat in de natuur
- Afsluitbare bakjes
- Drinken; een thermoskan met koffie of thee, vers fruitsap, water en misschien een lekker flesje wijn.
Wrap
Neem hiervoor tortillawraps, liefst de volkoren variant om het extra gezond te maken.
* Wrap met kipfilet en aioli
Smeer aioli op de wrap en vul met gerookte kipfilet, in plakjes gesnede gekookt ei, een blaadje ijsbergsla, komkommer en een paar pijnboompitjes. Strak oprollen, cocktailprikkers erin steken en in kleine stukjes snijden.
* Wrap met carpaccio
Smeer de wrap in met een beetje goede mayonaise. Beleg je wrap met 2 plakjes carpaccio, een beetje verse groene pesto, rucola, pijnboompitjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Pastasalade
Een pastasalade maken is supermakkelijk. Kook pasta en laat afkoelen. Vervolgens kun je er allerlei lekkere dingen doorheen roeren. Denk aan blokjes salami of stukjes parmaham. Olijven, verse cherrytomaten en zongedroogde tomaatjes, feta, paprika, rucola. Wees creatief en pak wat jij lekker vindt! Maak het af met een beetje pesto en olijfolie.
Wil je smullen van een écht bijzondere pastasalade? Maak dan deze pastasalade met abrikozen en mozzarella van Nynke. KLIK HIER voor het recept.
Of maak deze frisse pastasalade met gerookte kip. KLIK HIER voor het recept.
Pannekoekspiesjes met fruit
Dit is een succesnummer bij de kinderen. Besmeer (zelfgebakken) verse pannekoeken met chocopasta of aardbeienjam. Rol de pannekoek strak op en snij in stukjes van ca 2-3 cm. Spies ze aan een grote satéprikker. Wissel steeds een stukje pannekoek af met fruit als framboos, aardbei, druiven en stukjes meloen.
Fruitspiesjes
Prik satéprikkers vol met een bont gezelschap van stukken fruit als kiwi, druif, banaan, meloen, aardbei, appel. Hoe kleurrijker, hoe beter!
Prikkers met tomaat mozarella en basilicum
Prik je satéprikkers om en om vol met een cherrytomaat, een mini-bolletje mozarella en een blaadje basilicum. Nog even besmeren met verse groene pesto en smullen maar!
Hartige muffins (voor 12 muffins)
Bak dit recept van Laura's Bakery: hartige muffins met ham of bacon en geraspte kaas.
En voor een geweldige romige topping, kijk dan op de website van Laura's Bakery. KLIK HIER.
- 2 eieren
- 200 ml olijfolie
- 500 ml karnemelk
- 1 flinke snuf zout en peper en paprikapoeder naar smaak
- 2 el Italiaanse kruiden
- 500 gram zelfrijzend bakmeel (of maak het zelf met 500 gram bloem en een zakje van 15 gram bakpoeder)
- 100 gram gerookte hamblokjes of uitgebakken baconreepjes
- 100 gram geraspte kaas
- Doe het ei, olijfolie, karnemelk en kruiden in een kom en meng door met een garde.Voeg het meel toe aan het mengsel en meng tot een mooi beslag. Voeg vervolgens de vulling van ham en kaas toe aan het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvorm.
-
Plaats de muffinvorm op het rooster in het onderste gedeelte van de oven en bak in 35 minuten gaar op 180 °C.
Hartige taart met spinazie en feta
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 pakje bladspinazie
- 4 eieren
- 2 el crème fraîche
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- verse groene pesto
- 50 gram geraspte oude kaas
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 150 gram fetakaas
- 100 gram cherrytomaten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de bladerdeeg alvast ontdooien.
- Rooster de pijnboompitten even in de pan.
- Fruit de fijngesneden ui samen met de knoflook in de pan. Voeg de spinazie hier aan toe.
- Kluts de eieren en meng dit met de crème fraîche en peper en zout. Voeg de pesto hier aan toe.
- Roer het mengsel door de pan met spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta kaas hier aan toe.
- Vet een springvorm in en bkleed met de bladerdeeg. Vervolgens het mengsel uit de pan in de springvorm scheppen. Garneren met plaatjes cherrytomaten en wat geraspte kaas. De randjes van de bladerdeeg kun je terugvouwen over het spinaziemengsel.
- Dan nog 45 minuten in de oven op de onderste plaat (hou in de gaten,als je een hete oven hebt, kan de taart er al eerder uit). Als het te snel gaat kun je de taart de laatste 10 minuten afdekken mt aluminiumfolie. Daarmee voorkom je dat de bovenste laag zwartgeblakerd wordt.
- Je kunt de taart zowel warm als koud serveren
- Snij de taart van t voren alvast in stukken zodat je hem straks makkelijk op de hand kunt opeten.
Zelfgemaakte eiersalade
Deze eiersalade is heerlijk op het meegebrachte stokbrood. Kook 10 eieren hard. Pel ze en haal het hardgekookte eiergeel eruit. Prak het eigeel en meng met een scheutje maggi, verse fijngesneden bieslook, kerriepoeder, mosterd en een flinke dot mayonaise. Goed mengen en tussendoor even proeven. Te droog? Voeg wat mayonaise toe. Te flauw? Voeg wat maggi of mosterd toe.
Het hardgekookte eiwit in stukjes snijden en door het eigeel mengen.
Voor een fris accent kun je een augurkje heel fijn snijden en er door mengen.
TIP: Vul de picknick aan met:
- komkommer, cherrytomaten, reepjes paprika, wortels om op te knabbelen.
- fruit als appel en meloen of maak een fruitsalade.
- hartige hapjes als zoute crackertjes, toast met lekkere kaasjes als brie
- plakjes (droge) worst is om te smullen.
- en last but not least... stokbrood!
Welk Picknick gerecht is de favoriet in jouw gezin?
Laat het ons weten in de reactie hieronder!
0 Reacties