Pittige komkommersalade
Lekker bij de bbq, op brood of als chipsvervanger
Koken 28 juni 2024 0Soms halen we de kookinspiratie uit hele bijzondere bronnen. Zoals deze pittige komkommersalade met een Aziatisch tintje. De dochter van onze collega maakte deze naar aanleiding van een filmpje op het social media kanaal 'TikTok'. Wij pasten hem iets aan en vonden hem om te smullen zo lekker! Lekker als komkommersade bij de barbecue, of als extraatje op je brood.
En ja, als vervanger van chips achten we hem ook zeer geschikt. Na het proeven leek het nog zeker een uur lang alsof we een bakje paprikachips hadden opgegeten. Doe er je voordeel mee!
Ingrediënten
- komkommer
- sojaolie
- rijstazijn
- knoflookolie
- gegrillde paprikapoeder
- een teentje knoflook
- bruine suiker
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Snijd de komkommer niet te dik in schijfjes of partjes. Doe de komkommer in een ruime schaal. Doe er een flinke scheut rijstazijn (staat bij de Japanse spullen in de supermarkt) bij, een scheut soja-olie en een scheut knoflookolie. Daarna voeg je een schepje bruine suiker, een schepje gegrillde paprikapoeder en een klein handje sesamzaadjes en de uitgeperste knoflook teen toe.
Alle ingrediënten kun je vinden in de supermarkt.
Even door elkaar mengen en smullen maar!
0 Reacties