Pulled pork

Pulled pork

een traditioneel Amerikaans gerecht voor op de BBQ

Koken 12 juli 2024 0

Pulled pork is een traditioneel Amerikaans gerecht voor op de BBQ. Je kunt het vlees ook prima in de oven bereiden. Gaar het varkensvlees langzaam op een lage temperatuur totdat het zo zacht is dat je het met twee vorken uit elkaar kan trekken (pullen).

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen)

  • 1 kilo varkensnek (vraag of jouw slager het been er uit wil snijden maar braad het wel mee voor de smaak).
  • Maak een mengsel van:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel tomaten ketchup
  • Verse rozemarijnnaaldjes
  • 1 thee lepel chilisaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bestrooi het vlees licht met zeezout.
  • Wrijf het stuk vlees in met het kruiden mengsel en plaats dit op het bot in een oven schaal.
  • Gaar de varkensnek ongeveer 4-5 uur op 125-150 graden.
  • Pulled het vlees uit elkaar en leg de gewenste hoeveelheid tussen een warm pita broodje.
  • Serveer er een lekker frisse rauwkost bij.
  • Het vleesvocht in de ovenschaal zeven en een kleine hoeveelheid op het pulled vlees scheppen.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

0 Reacties