Quiche met gerookte zalmkip, kruidenkaas, ei en rode ui.
en kip, kruidenkaas, ei en rode ui
Koken 4 april 2019 0
Ingrediënten:
• 1 pak quichedeeg
• 200 gr gerookte zalm
• 2 rode uien
• 1 kipfilet
• 3 eieren
• 1 bakje kruidenroomkaas
• 100 gr tuinkruidenkaas plakken
• 50 gr geraspte kaas
• 2 witte asperges
• 1 el oregano
• Olijfolie
• Zout & Peper
Schil de asperges en kook deze in water in een Dutch oven 8 minuten zodat ze nog niet helemaal gaar zijn. TIP: gebruik een Dutch Oven van Camp Chef, deze heeft de mooiste warmteverdeling. Snij de rode ui en snij de kip in reepjes. Smeer de Camp Chef taartbakvorm in met een beetje olijfolie. Zet in de tussentijd het vuur op hoog en zet de Camp Chef pizza boxerop. Wanneer deze 200 graden bereikt, zet je het vuur op iets minder dan half hoog. Dan blijft de pizzaoven mooi op deze temperatuur. TIP & LET op: De Camp Chef pizza oven is een echte pizza oven, let op want deze wordt onder en boven, erg snel, erg heet, tot wel 500 graden.Doe het quichedeeg in de taartvorm, snij de asperges in stukken en verdeel deze over het deeg. Doe nu de helft van de ui erop. Verdeel de zalm erover, ook een beetje op de randen van het deeg. Smeer het bakje kruidenroomkaas hier overheen en doe hier de oregano op. Bedek het nu met de rest van de ui en de plakken tuinkruidenkaas. Doe hier de eieren op en laat de dooier heel. Maak het af met de reepjes kip en nog wat geraspte kaas.
In een moeite door:
Zet het in de pizzaoven en bak het in ongeveer 20 minuten klaar. Wat een fijne smaken, gerookte zalm met kip, asperges, ei en kazen en nog heerlijk hartig ook.
Tip: Gebruik een goede pizza oven, doe je dit niet wordt je deeg niet knapperig en je ei niet goed gaar of de rest te gaar.
Tip: gebruik de Camp Chef taartbakvorm, deze heeft een behandeld oppervlak waardoor het deeg optimaal gaar en knapperig wordt, en wat helemaal fijn is, het blijft niet plakken!
0 Reacties