rabarbermoes

Rabarbermoes van oma

of rabarber compote, lekker op een toetje

Koken 1 mei 2021 0

We kennen het vast nog wel, het toetje op zondag met een beetje rabarbermoes bij oma. De compote is een beetje zurig en je moet ervan houden. Maar voor de lekkerbekken combineert het heerlijk met de zoete smaak van vanillevla of vanille-ijs.

Oma maakte vroeger rabarbermoes van de rabarber uit de eigen moestuin bij de boerderij. Hoe roder de rabarber, hoe zoeter.

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 60 gram suiker
  • 1/2 liter vanillevla (yoghurt mag ook)
  • water
  • Extra lekker, een kaneelstokje
  • Naar wens een beetje sinaasappelsap en witte wijn


Bereiding

Snijd een stukje van de bovenkant en onderkant van de rabarber af en trek de schil er vervolgens af. Als het goed is, komt de schil er in slierten af. Snijd de rabarber in 1-2 cm grote stukken.

Doe de rabarberstukjes met de suiker en een klein scheutje water in een pan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer in een kwartier tot moes koken. Eventueel kun je altijd nog, indien nodig, een scheutje water toevoegen.

TIP: Voor een extra lekker smaak voeg je een kaneelstokje toe tijdens het koken.
Als je het lekker vindt, kun je ook nog wat sinaasappelsap en een scheutje witte wijn toevoegen.

De rabarberoes kun je koud of lauwwarm eten. Als moes bij het eten, maar nog lekkerder bij je zoete toetje.

Plaats een reactie

0 Reacties