Rauch Ribs&Wings
Spareribs, chickenwings & “Rauch Veggies”
Koken 30 augustus 2019 0Recept van Eric van Det, chef en BBQ specialist van Roost Buitenkoken
Ingrediënten
• 1 kg spareribs
• 1 kg chicken wings
• 2 zoete Paprika’s
• 1 prei
• 2 uien
• 1 bakje champignons
• 1 pakje spek
• 12 eieren
• 1 kg aardappelblokjes
• Grate Goods paprika & Grate Goods chipotle
• Olijfolie
• Peper & zout
• 1 flesje Othmar Rauch
Tijd: 25 min. Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Maak eerst een mooi vuur in de Camp Chef Cookwagon en stook het hard op. Wanneer je een mooie basis met brandend hout hebt, verspreid je er wat kolen over. Wanneer de vlammen doven en alles gloeit, ga je beginnen. Zet nu het grill rooster erop en de GrillGrates. (Tip): We gebruiken GrillGrates, omdat deze nog een stuk warmer worden dan het gewone rooster, dit is fantastisch voor het grillen van vlees! Smeer de spareribs en kip in met een beetje olijfolie en gebruik de Grate Goods rub die je lekker vindt! Wij houden van een lekker mixje dus gebruiken we 1/3 chipotle en 2/3 paprika. Grill de kip en spareribs in 20 minuten gaar en blus het, als het bijna klaar is af met het Othmar Rauch bier, dit geeft een heerlijk zoete en rokerige smaak aan het vlees.
Een bijgerecht op de bakplaat: Doe een beetje olijfolie op de plaat, draai de plaat boven het vuur en doe de aardappels erop. Hussel af en toe om. Snij alle andere groentes klein. Na ongeveer 5 minuten voeg je deze toe. Blijf een beetje husselen. Voeg een half flesje Othmar Rauch bier toe. Als het vocht van het bier bijna weg gekookt is doe je de eieren erbij. Wanneer de eieren zo zijn zoals jij ze lekker vindt, is het klaar.
In een moeite door: Draai de plaat van de Camp Chef Cookwagon gemakkelijk van het vuur af, deze blijft nog een tijdje lekker warm en iedereen kan gewoon pakken wanneer hij wil! Voor de liefhebber: doe er lekker nog wat van je favoriete kruiden op!
Bron: Roost Buitenkoken
0 Reacties