Oosterse roerbakschotel van kippendijvlees

met sinaasappel en honing

Koken 5 juli 2024 1

Rolande komt deze keer met een bijzondere roerbakschotel met Oosterse finishing touch.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram gekruide reepjes kipdij vlees zonder vel
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 eetlepel gesneden lente ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 200 gram schoongemaakte peultjes
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 1 eetlepel sesam zaadjes
  • 1 klein blikje bamboescheuten
  • 2 eetlepels honing
  • grove peper en zout
  • sap van een halve uitgeperste sinaasappel
  • 1 plak sinaasappel aan kleine puntjes gesneden als garnering

Bereidingswijze

  • Verwarm de pan of wok met de zonnebloemolie bak het kippendijvlees goudbruin in ongeveer 8 minuten.
  • Blancheer de peultjes 5 minuten in weinig water met zout.
  • Houd wat koriander, lente ui en de puntjes sinaasappel apart voor de garnering.
  • Voeg alle ingrediënten toe en laat dit even doorkoken, eventueel bij binden met aardappelzetmeel ( wel oplossen in wat koud water). Door aardappelzetmeel te gebruiken blijft de saus mooi transparant.
  • Serveer de kipreepjes in een verwarmde schaal, afgarneren met wat koriander, lente ui en de puntjes sinaasappel. Serveren met rijst en frisse atjar.

Rolande Kuenen

Rolande Kuenen, geboren en getogen in Ruurlo, runt samen met haar man Wiljo en een team van betrokken medewerkers een Keurslagerij annex Lekker Eten Winkel in haar woonplaats. De Ruurlose heeft zowel een koks- als een slagersopleiding gevolgd en met succes afgerond. Haar kennis en kunde heeft ze ook enkele jaren overgebracht op leerlingen van de Slagersvakschool. Rolande (1961) heeft een passie voor alles wat met (h)eerlijk eten en drinken te maken heeft.

Plaats een reactie

1 Reactie

  • Harry klomp

    20 January 2023 13:52:18

    Lijkt mij erg lekker maar nu de kruidenmengsel nog