Oosterse roerbakschotel van kippendijvlees
met sinaasappel en honing
Koken 5 juli 2024 1Rolande komt deze keer met een bijzondere roerbakschotel met Oosterse finishing touch.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram gekruide reepjes kipdij vlees zonder vel
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 1 eetlepel gesneden lente ui
- 2 teentjes geperste knoflook
- 200 gram schoongemaakte peultjes
- 2 eetlepels vers gehakte koriander
- 1 eetlepel sesam zaadjes
- 1 klein blikje bamboescheuten
- 2 eetlepels honing
- grove peper en zout
- sap van een halve uitgeperste sinaasappel
- 1 plak sinaasappel aan kleine puntjes gesneden als garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de pan of wok met de zonnebloemolie bak het kippendijvlees goudbruin in ongeveer 8 minuten.
- Blancheer de peultjes 5 minuten in weinig water met zout.
- Houd wat koriander, lente ui en de puntjes sinaasappel apart voor de garnering.
- Voeg alle ingrediënten toe en laat dit even doorkoken, eventueel bij binden met aardappelzetmeel ( wel oplossen in wat koud water). Door aardappelzetmeel te gebruiken blijft de saus mooi transparant.
- Serveer de kipreepjes in een verwarmde schaal, afgarneren met wat koriander, lente ui en de puntjes sinaasappel. Serveren met rijst en frisse atjar.
1 Reactie
Harry klomp
Lijkt mij erg lekker maar nu de kruidenmengsel nog