Salade met gebakken garnalen
Koken 12 mei 2019 0Als suggestie deze keer een heerlijke, frisse maaltijdsalade met garnalen in een krokant jasje. Dit gerecht is ook geschikt voor niet-visliefhebbers, want het krokantje maakt zelfs de grootste vishater enthousiast.
Benodigdheden (Voor 4 personen)
- 1 kilo gepelde garnalen
- 1 krop sla
- 1 bosje radijs
- 100 gram mayonaise
- 1 theelepel kerrie
- een scheutje witte wijn
- 2 eetlepels azijn
- ½ deciliter olijfolie
- peper en zout
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 3 deciliter frituur- of zonnebloemolie
- cajunkruiden
Bereidingswijze
Maak de radijsjes schoon en zet ze in water met ijs. Daar worden ze extra knapperig van.
Pluk de gewassen sla.
Verwarm de witte wijn met de kerrie in een pannetje. Meng de wijn, als deze afgekoeld is, met de mayonaise. (Door de kerrie te verwarmen in de wijn komen alle smaken beter vrij).
Dep de garnalen droog, bestrooi ze met peper en zout en wat bloem. Maak van de eieren, de bloem en wat water (nóg liever een scheutje bier!) een beslag zo dik als echte yoghurt.
Verwarm de frituur- of zonnebloemolie in een diepe pan. Haal de garnalen met behulp van een vork door het beslag. Bak ze daarna in de hete olie (180 graden) in twee minuten knapperig. Laat ze hierna uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi ze met cajunkruiden.
Maak de sla en de radijsjes aan met olijfolie, azijn, peper en zout en maak de borden op met de kerriemayonaise. Leg hierop de sla en de gebakken garnalen. Garneer ze met verse kruiden.
Eet smakelijk!
Dit is een bijdrage van Eric van Veluwen, chef-kok van De Keuken van Hackfort in Vorden.
0 Reacties