Schol met aardappels en courgette
Koken 8 april 2019 0Naar eigen zeggen zijn Italiaanse mannen echte macho’s. Koken met regionale producten doen ze echter graag. Aan de Naober-man de uitdaging om dit minimaal te evenaren. Dat kan met dit scholletje. Lekker met nieuwe aardappels, een teentje knoflook en wat courgette.
Benodigdheden Voor 4 personen
- 4 schollen van rond de 400 gram per stuk. Panklaar, dus zonder kop.
- 500 gram aardappels
- 200 gram roomboter
- 1 deciliter olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 uitjes
- 1 courgette, middelgroot
- 3 tomaatjes
- tijm, rozemarijn
- peper en zout
- wat bloem om de schol mee te bestrooien
Bereidingswijze
Bestrooi de schollen met de bloem en klop ze even af. Verwarm de helft van de olie en de boter en bak de schollen in een paar minuten bruin. Doe ze in een ovenschaal en gaar ze in een minuut of acht in een voorverwarmde oven op 170º Celsius.
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en bak ze in dezelfde pan met het restje olijfolie en boter. Na vijf minuten de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden courgette toevoegen en als laatste de tomaat en de geriste tijm/rozemarijn.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout en verdeel het over de borden.
Sprenkel er eventueel nog wat citroensap erover.
Eet smakelijk!
Dit is een bijdrage van Eric van Veluwen, chef-kok van kasteel Hackfort in Vorden
0 Reacties