Snelle appelflappen
Koken 29 december 2022 0Krijg je onverwachts visite met de jaarwisseling, maar heb je geen tijd meer om oliebollen en appelbeignets te bakken? Maak dan deze 'snelle' appelflappen! Klaar in een handomdraai. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke warme appelflap voor je gasten. En je huis ruikt ook nog eens lekker.
Ingrediënten (voor 10 appelflappen)
- 1 pak bladerdeeg
- 1,5 - 2 zure appels
- 1,5 tl kaneel
- 1 tl suiker voor vulling
- 1 el citroensap
- 1 el suiker voor de garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
-
Mix in een kom de appelstukjes, de kaneel, een theelepel suiker en een eetlepel citroensap.
-
Pak een plakje bladerdeeg, doe hier een eetlepel appelstukjes in en vouw dubbel, zodat er een driehoekje ontstaat. Druk de open zijde eventueel licht dicht met een vork (je krijgt dan ribbeltjes).
-
Pak de bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
-
Leg de gevulde bladerdeegflappen op de bakplaat en prik er een paar gaatjes in met een vork.
-
Bestrooi met wat suiker.
-
De appelflappen worden in 15-20 minuten goudbruin en zijn dan klaar om te serveren.
Foto: Jeff Wang (Pexels)
0 Reacties