Surinaamse BBQ Roti

Koken 16 juli 2021 0

Ingrediënten
• 1 kg kippendij
• 500 g kruimig kleine voorgekookte aardappelen
• 500 g sperziebonen
• 2 zakjes Surinaamse Roti boemboe
• 400 ml water
• 5 teentjes knoflook
• 1 rode peper
• 2 rode uien
• 4 Tomaten
• Limoensap
• Peterselie
• 6 Surinaamse roti vellen
• Olijfolie
• Knoflookolie
• Peper & Zout

Tijd 30 min. Moeilijkheidsgraad: medium
Wij hebben voor dit gerecht een Grandhall BBQ & een Camp Chef Dutch oven zonder pootjes gebruikt. BBQ & Gietijzer, een heerlijke combi!

Marineer de kip 24 uur van tevoren met 1 zakje boemboe, dek het af en zet het in de koelkast. Zet je BBQ op hoog en doe de kap dicht. Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden zet je de Camp Chef Dutch oven op het rooster van de BBQ. Doe een scheutje olijfolie in de Dutch oven. Grill de kip kort op het rooster van je BBQ, dit geeft extra grillsmaak aan je gerecht. Snij in de tussentijd de ui, rode peper en de knoflook fijn, doe deze samen met de sperziebonen en de boemboe in de Dutch oven. Roer alles goed door en bak alles totdat de ui zacht is. Voeg nu het water, een scheutje limoensap en de kip toe en meng alles goed, ook de aardappels kunnen er nu bij. Wanneer het begint te koken zet je de BBQ op de laagste stand en laat je het met de deksel erop nog 20 min. sudderen. Schep het tussendoor enkele keren om. Voeg zout en peper toe naar smaak, peterselie erop en klaar.

In een moeite door met Roti vellen van de BBQ!
Smeer je roti vellen in met een beetje knoflookolie en grill ze kort gaar met mooie grillstrepen op.

Serveer je gerecht vanuit de Dutch Oven.
Dat ziet er niet alleen leuk uit, de Dutch Oven is van hoogwaardig gietijzer en behoudt daardoor erg lang zijn warmte waardoor je heerlijk rustig kan tafelen zonder dat het eten koud wordt.

Tip: Gebruik voor dit gerecht een Dutch Oven zonder pootjes, deze is perfect voor op je BBQ, je schuift hem zo op de plek waar je hem wilt hebben en je kunt de rest van je BBQ gebruiken voor andere dingen.

Eric van Det

Eric van Det is Chef en BBQ specialist. Hij verzorgt kookdemonstraties, workshops en catering vanuit zijn bedrijf HvD Originals. Eric combineert zijn specialismen met passie en ideologie. Eric wil het lokale en natuurlijke verenigen met ouderwetse, beproefde methodes, deze in een nieuw jasje zetten en herintroduceren. Hij doet dit door alle producten duurzaam, natuurlijk, lokaal en op maat te maken om zo te voldoen aan de persoonlijke wens van een persoon, levensstijl en omgeving. Eric werkt nauw samen met Roost Buiten Koken. Roost Buiten Koken heeft een enorm assortiment op het gebied van buiten koken, zoals: Barbecues, inbouw BBQ’s, buitenkeukens, gietijzeren pannen, buiten-kooktoestellen en terrasverwarmers, maar ook allerlei accessoires als sauzen, stoere BBQ messen, leren schorten, kolen, verlichting en nog veel meer. Bezoek Roost Buitenkoken aan de Tolstraat 17 in Haaksbergen of kijk online in de webshop: www.roost-buitenkoken.nl

Plaats een reactie

0 Reacties