Spitskool

Veggie feestje

Koken 20 februari 2014 0

Benodigheden voor 4 personen

  • 400 g spitskool (ongeveer een halve kool)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • kerriepoeder
  • 8 loempiavellen (diepvries supermarkt)
  • 250 g paddenstoelenmix
  • 100 g wortelen
  • 100 g boontjes
  • 100 g roomboter
  • 1 dl room
  • 2 eieren
  • Bereidingswijze
    Snijd de spitskool in fijne reepjes en bak met de gesnipperde ui en knoflook aan in de helft van de boter. Breng op smaak met peper, zout en wat kerriepoeder naar smaak.Laat het geheel afkoelen en verdeel het hierna over de loempiavellen. Vouw deze dicht en besmeer de randen met wat losgeklopt ei.Snijd de paddenstoelen, de wortelen en de boontjes in stukjes en bak ze in de overige boter. Voeg de room toe en kook het geheel totdat de room bijna is verdampt en er een mooie saus ontstaat. Frituur de loempia’s of bak ze in de hete oven (200°C) in 6 minuten gaar en krokant. Snijd de loempia in stukjes en verdeel het geheel over de borden, samen met paddestoelen- en groentemix.
  • Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties