Zeeduivel met spek

Zeeduivel in spek

Koken 29 september 2022 0

Benodigdheden (voor 4 personen)

600 gram zeeduivel of poon
200 gram prei, gewassen en gesneden
1 ui, gesnipperd
1 deciliter olijfolie
handje groene kruiden (peterselie, selderij, prei, bosui of dragon)
4 tomaten
1 deciliter witte wijn
12 plakjes spek
200 gram geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de panklare vis (zonder vel en graat) in 12 gelijke stukken en wikkel ze in de plakjes spek. Verdeel de olijfolie in de schaal en leg de vis in de ovenschaal. Verdeel hierover prei, de in partjes gesneden tomaat en tot slot de witte wijn.
Zet de ovenschaal in de oven en voeg na 10 minuten de fijn gesneden kruiden toe.
Roer dit door en zet het nog eens 10 minuten in de oven.

Dien op met de geraspte oude kaas.
Lekker met ouderwetse aardappelpuree.
Tip: vervang bij de aardappelpuree eens een deel aardappelen door pastinaak of knolselderij.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie

0 Reacties