Blijft er bij u ook altijd wat over van de bloemkool? Gooi het niet weg, maar maak er met wat room en haringkuit iets bijzonders van.
In elke tuin of op elk balkon is het mogelijk om een hoek met diervriendelijke beplanting in te richten, waarmee je hommels en bijen aantrekt.
Een amuse. Het klinkt zo chique, een fraai hapje dat de tong streelt en de smaakpapillen prikkelt. Lastig om te maken? Eric van Veluwen laat met dit ‘mondpretje met zalm’ zien dat ze ook nog eens eenvoudig te maken zijn.
Het bietenseizoen is weer aanstaande. Zaai de zaadjes nu binnen uit en plant de bietenplantjes half mei over in de moestuin.
Naar eigen zeggen zijn Italiaanse mannen echte macho’s. Koken met regionale producten doen ze echter graag. Aan de Naober-man de uitdaging om dit minimaal te evenaren. Dat kan met dit scholletje.
Ton ter Linden (83), een van Nederlands bekendste en vooral meest vernieuwende tuinontwerpers, heeft een rijk en kleurrijk leven gehad.
Deze heerlijke quiche met gerookte zalm, kip, kruidenkaas, ei en rode ui is echt heel makkelijk te maken. Roost Buitenkoken helpt u graag op weg met de bereiding van dit heerlijke recept.
U wilt eens leuk voor de dag komen en koopt lekkere Hollandse garnaaltjes. De wijn, een frisse Riesling, staat al koud. Maar dan een telefoontje: de eters komen later. Geen probleem, want dit gerecht is koud ook erg lekker.
U heeft het vast al eens zien liggen bij de bakker: speltbrood. Een broodsoort die helemaal past in de moderne trend van gezond eten. Maar wat is spelt precies? En moeten we nu massaal aan het speltbrood?