Laat de storm maar om het huis blazen, de hagel tegen de ramen kletteren, een dik pak sneeuw de grond bedekken. Vier de winter met zoete toetjes en een warm alcoholisch drankje.
Dat is nog eens een originele presentatie, paling in een bloempotje! Let er wel op dat de paling op verantwoorde wijze is gevangen.
Sinterklaas en kerst domineren het huidige tijdsbeeld, inclusief de pepernoten en banketstaaf. Daarom nu eens iets verfrissends anders, amandelmuffins die lekker zijn voor klein én groot.
Stonden die sierlijke raamhorren bij uw opa en oma voor het raam? Nu zijn ze weer populair, vaak wit geverfd en al dan niet voorzien van gaas of een mooi stofje, want als decoratie doen deze fraaie raamhorren het ook prima!
Zalm is lekker en gezond. Op deze eenvoudige manier klaargemaakt, is zalm ook nog eens bijzonder feestelijk om te zien.
Minder vlees is de trend, maar dan wel graag zonder dat je het mist. Dit recept van Chef Kuipers van het Wapen van Heeckeren in Hummelo voldoet helemaal aan de eisen.
Het is handig én gezond om met de seizoenen te koken. Men neme een flinke gerookte makreel, een pondje aardappelen en een flinke lepel crème fraîche en u bent al halverwege deze geliefde maaltijdsalade. (4 personen)
Een lekker recept om de nazomer en vroege herfst in te luiden. De kokos houdt ons nog in de zomerstemming, de pepers verwarmen ons alvast.
Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant is al lange tijd een belangrijke voedselbron op dit continent. Chef-kok Eric van Veluwen combineert deze week quinoa met paprika's en paddenstoelen.