Een heerlijke Provençaalse stoofschotel zonder zout maar met veel verse kruiden. Het kost even tijd, maar je zet dan ook een zoutarme streling voor de tong op tafel!
Een zoutarm dieet lijkt best lastig. Met een snufje zout maken we veel eten op smaak. Wij geven je tips om je eten toch smakelijk te maken zonder zout.
In een samenwerking van eigenaren van particuliere tuinen in de grensstreek openen op 23 juni en 29 september 2024 zes bijzondere bloemrijke landschappelijke parken en (moes-)tuinen hun poorten voor bezoekers.
‘Acht jaar geleden was hier niks, behalve een harde bodem zonder leven’, vertelt de Betuwse fruitteler Gerrit Verweij De Geus. Op aanraden van een biologische teler is hij gestopt met kunstmest.
Haal het voorjaar in huis met tulpen! Op onze Pinterestpagina hebben we allerlei leuke ideeën verzameld om de tulpen eens op een andere manier in de vaas te zetten. Zoals deze tip om de tulpen in een bolvaas te buigen.
Ze zijn overheerlijk en prijken op menig borrelplankje: rauwe ham. Van Serranoham tot aan Ardennerham, Ibericoham en de Prosciutto di Parma, ofwel Parmaham. We lusten ze rauw. Maar wat zijn de verschillen?
Als je op zoek bent naar de crème de la crème van rundvlees, dan moet je onderstaande top 3 zeker eens proberen. Dit zijn de stukjes vlees die in het algemeen beschouwd worden als de lekkerste van wat de rund te bieden heeft.
Pastinaak heeft een zoete anijsachtige smaak. De crème-witte wortel vitaminebommetje boordevol gezondheidsvoordelen. Daarom zetten we deze winterse seizoensgroente in het zonnetje met dit gezonde en koolhydraatarme gerecht.
Bruin brood of wit brood: wat is nu gezonder? Het antwoord lijkt misschien eenvoudig, maar is dat niet. De meeste mensen zijn geneigd te zeggen dat bruin brood vele malen gezonder is dan wit brood. Maar is dat ook zo?