Het resultaat van de combinatie van de pure BBQ beleving van Kolenboertje en de Oosterse keuken van Nasi Kuning is dit heerlijke rundvleesgerecht Oosterse stijl
In deze tijd van het jaar is er volop aanbod van paddenstoelen, courgettes en boontjes. Een mooie vis van het seizoen erbij en smullen maar!
Al meer dan 40 jaar maakt Jan Keuper (64) echte boerenkazen. "Slechts enkele kaasmakers doen dit langer dan wij, voor zover ik weet", zegt Jan Keuper. Hij geniet elke dag van het boerenleven en het contact met de consumenten .
Van mooie tomaten kun je nooit genoeg krijgen. Zeker niet van deze ‘Spaanse liefde’; met coeur de boeuf tomaten, verse mozzarella en frisse kruiden.
De zomervakantie is begonnen. Speciaal voor volwassenen en kinderen die op zoek zijn naar uitjes waar ze vrijuit kunnen ademen en rookvrij kunnen genieten, geven Hartstichting, KWF en Longfonds leuke tips.
Pas twee jaren geleden opende zuivelboerderij Holterhof net buiten Enschede een prachtige eigen winkel en nu gaan de zaken zo goed dat er een automaat komt waaruit iedereen allerlei producten kan kopen wanneer hij of zij maar wil.
Dit recept kregen we van een lezeres die de soep maakte met haar kookclub. Een frisse soep die goed kan als voorgerecht of met een broodje uit de oven op een warme dag, als je niet zo'n zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ze schrijft columns, is regelmatig gespreksleider in discussies over duurzaamheid, maar ze voelt zich vooral boerin, een boerin met een missie. Heleen Lansink uit Sint Isidorushoeve : "maar we kunnen nog iets doen en veranderen."
Spareribs van de barbecue zijn natuurlijk een klassieker en vaak is het één van de eerste gerechten die mensen proberen wanneer ze een barbecue bij ons aanschaffen.