Al 40 jaar werkt Jos Lubberdink (65) in de bosbessenkwekerij La Française in Enschede. Hij geniet er nog elke dag van. Waarom? "Het is heerlijk werken in en met de natuur. Het geeft mij een optimaal vrijheidsgevoel."
Streekproducten steeds populairder. Het is gezonder en duurzamer dan voedsel van ver weg. Daarbij is het ook nog eens een manier om de lokale economie te steunen. Naober zet streekproductenwinkels in het oosten hier op een rij.
De lekkerste boerenkarnemelk van Nederland komt van De Maargies Hoeve in de kop van Overijssel. De familie Nijk verwerkt hun eigen melkproducten pas twee jaar tot zuivel en valt nu al in de prijzen.
Met dit heerlijk zomerweer in Nederland heb je natuurlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Wat dacht je van een heerlijke frisse pastasalade met gerookte kip?
Voor dit heerlijke recept maakt Naobers' Nieuwsbrief een keuze uit de culinaire nalatenschap van de Potten- en Pannenclub, amateurkoks en -kokkinnen uit de regio. Dit keer een taart van Hanneke van der Werf uit Keijenborg.
Een compleet biologisch assortiment dat een doorsnee supermarkt in de grote stad zeker niet zou misstaan. Dat is de Supermarkt-in-het-bos in Raalte. Eigenaar Rob Kleinlangevelsloo ging naar de Universiteit Wageningen.
Hoe kunnen we bekkenbodemspieren sterker maken?
Jantien stuurde de redactie van de Naobers Nieuwsbrief een lekker recept. Een carpaccio van rosbief met appel en honingmosterd. Inclusief een foto erbij, om te laten zien hoe het bord met carpaccio van rosbief eruitziet.
Hangop heeft u vast wel eens gemaakt. Deze uitgelekte yoghurt is heerlijk dik en romig. We maken er een heerlijk zomerdessert van met verse aardbeien en zelfgemaakte vlierbloesemsiroop.