In de jaren vijftig komen veel mensen vanuit Nederlands-Indië naar Nederland. Onder hen veel kinderen opgegroeid in de periode tussen kolonialisme en onafhankelijkheid. Zij dragen de herinneringen voor altijd bij zich.
Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink in Rha, net buiten Steenderen verkoopt al bijna 60 jaar rechtstreeks aan de consument. Vandaag de dag hebben zij een compleet assortiment prachtige streekproducten in de schappen liggen.
Zucht is een nieuw lentefris biertje met een smaak die doet verlangen naar meer. Zucht is extra speciaal doordat alle ingrediënten op loopafstand van de stadsbrouwerij Bredevoort zijn verzameld. Een korte route van boer naar bier.
Zes eeuwen oud is het prachtige boerenerf van de familie Reef in Twekkelo. Er is een rustpunt (voor thee of koffie) en een pluktuin. De boerderijwinkel heeft een breed assortiment. Deze zomer komt daar verse groenten bij!
Geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Door de inflatie betaal je momenteel meer voor eten en drinken. Een extra reden om verspilling te voorkomen en slim boodschappen te doen.
Met dit eenvoudig te bereiden rundvleesgerecht beleef je op een overheerlijke manier de smaak van vroeger. Het vlees samen met de kruiden en het bier vormt de basis voor een stoere maaltijd. Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Het is een groot succes. Klanten op de boerderij van Marcel en Marloes Vrielink in Deurningen tappen hun melk rechtstreeks uit de melktank. Direct van de koe. Verser kan bijna niet.
Krijg je eters op visite en zoek je nog een lekker recept? Wellicht is een Kemperhoen iets? Een scharrelkip uit de Achterhoek. Volgens een recept van Rolande Kuenen.
De lekkerste kazen van versboerderij Daalwiek gaan tot ver buiten de Achterhoek naar de consumenten. "We hebben klanten uit Doesburg maar ook uit Hengelo (Twente)", vertelt Arjan Daalwijk in het prachtige Gelderse Geesteren trots.