Het Jaarboek Achterhoek en Liemers (nr. 45) van 2022 staat in het teken van de Tachtigjarige Oorlog en haakt daarmee aan op de manifestatie 1572; de geboorte van Nederland; die volgend jaar landelijk zal plaatsvinden.
Heeft u ze al klaar? Het is tijd om de jaarlijkse oliebollen en appelflappen te bakken. Naober verzamelde de lekkerste recepten voor de oliebollen, appelflappen en kniepertjes voor u. Bakze, eet smakelijk en gelukkig nieuwjaar!
Oetgeverij Het Drentse Boek van streektaolorganisatie Huus van de Taol in Beilen is der maor wat wies met. Negen jaor nao de eerste druk is het boek Koloniekak, leven in een gevangenisdorp toe an de zesde druk.
Wie wil er met Kerstmis niet verrast worden met een origineel cadeautje? Vooral als zo’n presentje zelf gemaakt is en lekker smaakt? Maak een trommeltje zelfgebakken koekjes of een koekje aan een lint voor in de kerstboom.
Prikkel je zintuigen met Kerst met deze ideeën.
Poddik-in-de-tromme is een gerecht uit de Achterhoek. In andere delen van het land heet dit Jan-in-de-zak en wordt het gegeten met stroop en boter. In Overijssel wordt Jan-in-de-zak pörk genoemd. Dit recept is van Jo van Lamoen.
Gingerbread, een traditie die is komen overwaaien uit Amerika. Maar omdat het leuk is om met de kinderen te doen, nemen we deze traditie graag over. Daarom hier het recept voor 'gingerbread' om mannetjes en huisjes van te maken.
Kerst op hout, een bijzonder kerststuk voor op tafel. Wij hebben een stap-voor-stap werkbeschrijving van Bargeman Bloemen uit Zelhem ontvangen. Onze collega heeft het proces stap-voor-stap voor onze Naoberlezers vastgelegd.
Voor kerst een bijzonder kerststuk op tafel? Wij hebben een stap-voor-stap werkbeschrijving van Bargeman Bloemen uit Zelhem ontvangen. Onze collega is aan de slag gegaan en heeft het proces stap-voor-stap voor jullie vastgelegd.