Geen ruimte voor een kas in de tuin? Maak dan zelf eenvoudig een koude bak of kweekbak. Heel handig in gebruik voor de eerst vroege teelt en voor het opkweken van zaailingen (voor uitplanting in volle grond),
Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit boek boordevol prachtige foto’s en infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.
Als wij met de verwonderende blik van kinderen naar de wereld zouden kijken, zou die er heel anders uitzien. Dat is de kern van het nieuwe boek Mijn druppel op de gloeiende plaat van Coby Goederond.
Vaak denken we bij duurzaam wonen aan dure ingrepen als een warmtepomp, zonnecollectoren en HR+++ glas. Maar elke groene stap telt, hoe klein ook. Tien budgetvriendelijke ideeën die je huis of tuin een stukje groener kleuren.
Verse kervel, peterselie, selderij, tuinkers of radijs in de winter kan heel goed. Zaai deze kruiden nu in een goed met grond gevulde bloempot. Zet ze buiten in de koude bak of kweekbak of binnen op een koele, maar zonnige plek.
Voor onze pagina 'Hebbedingen' in Naober krijgen we soms de meest fantastische dingen gemaild. Zoals deze prachtige designkraan van Settimelli. Wat een eye-catcher in de keuken!
De botanische woontrend maakte droogbloemen weer helemaal hip. Met deze drie schikkingen kun je de zomer nog even bewaren. Ga creatief aan de slag en doo 't zelf met ons stappenplan!
Dit kookboek is voor iedereen die van lekker eten houdt en Salland een warm hart toe draagt. Het boek bevat traditionele en eigentijdse gerechten. Sallandse spreuken en gezegdes over eten maken dit Sallandse kookboek compleet.
Foeksandijvie met karnemelksaus is een Veluwse variant op stimpstamp. ‘Foeksen’ betekent: door elkaar stampen. Het Veluwse tintje is de gebonden karnemelkse saus.