Ondanks de koude week met zelfs sneeuw en hagel, is het langzamerhand weer tijd om in de tuin aan het werk te gaan. Planten en verplanten, splitten en bemesten. Lees hier welke klusjes je nu het beste kunt aanpakken.
Ambachtelijke cider in Nederland is een uitgave van Wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk. Over cider als natuurproduct, het fruit en de bomen, de smaak, de historie, de makers en een stappenplan om zelf cider te maken.
Als de temperaturen weer stijgen, zijn we weer toe aan wat meer temperamentvolle gerechten, zoals de Mexicaanse Ovenschotel waarvan Rolande Kuenen het recept graag met u wil delen. Heerlijk met een glaasje van het een of ander.
Zelhemse tekenaar Henk Hilferink tekent en schrijft bijzonder stripverhaal in Achterhoeks dialect. 'Hendek krig krek wat e wol’ is een grappig en spannend avontuur waarin de antiheld Hendek en zijn tant’ Dikka centraal staan.
De tijd dat je af en toe buiten kunt zitten is weer aangebroken. Terwijl ik met de zon op mijn hoofd extreem zit te genieten, zie ik overal de vrolijke kleuren van narcissen en hyacinten. De lente is nu echt begonnen!
Vanaf eind april begint het nieuwe bloeiseizoen voor de geranium. Deze vrolijke zomerbloeier zorgt tot diep in het najaar voor kleur en geur op het balkon of terras. Geraniums zijn zeer geschikt om in potten en bakken te planten.
Olivier salade met ei, ofwel Russische salade. De salade is vernoemd naar Lucien Olivier, eigenaar van restaurant ‘Hermitage’ in Moskou. De salade is heerlijk in al zijn eenvoud en misstaat niet op de Paastafel.
Eieren bereiden, dat is toch heel makkelijk!? Een eitje koken of bakken kan (bijna) iedereen. Maar toch zijn er ook heel wat bereidingen met eieren die veel mensen fout doen. Met Pasen in aantocht geven wij tips.
Heb jij al bladluizen gespot? Geen paniek. Ze zorgen namelijk voor heel wat leven. Om ze beter te leren kennen lanceert Velt de bladluizenbingo. ‘Het is een leuke en leerrijke bezigheid’, zegt tuinspecialiste Yacine Ryckebusch.