Droge zomers, we hebben er alweer één achter de rug. En de beste remedie? Herfstbladeren laten liggen, zodat we tegen de zomer een verteerde humuslaag hebben die als een spons het water zal vasthouden.
De kilo's zijn er afgelopen maanden aangevlogen bij veel mensen. Thuiswerken, snaaien en sporten is door corona ook niet altijd makkelijk. Maar jezelf verwennen is ook wel fijn in deze tijd. Maak het gezellig met deze slanke cake!
Kijk in de moestuin. Er staan nog maar een paar wintergroentes in te pronken: winterprei, spruitkool en boerenkool. Als het echt hard gaat vriezen, moet ook de spruitkool eraan geloven en blijven alleen prei en boerenkool over.
Er zijn van die dagen dat je de vrouw eens extra wilt verwennen met een ontbijt van de BBQ. Heerlijk buiten met alle tijd om er wat lekkers van te maken. Een recept van Eric van Det, Chef en BBQ-specialist van Roost Buitenkoken.
Veilig snoeien met beide voeten op de grond. Met een goede snoeischaar knip je moeiteloos struiken en planten. Takken hoog in de boom of diep in een struik zijn lastig bereikbaar. De collectie Gardena-scharen bieden uitkomst.
Gember want het bevat allerlei anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Van de specifieke geur en smaak moet je houden. Maak eens verse gemberthee met gekookt water en een paar blokjes geschilde gember. Gezond en lekker!
Wie aan het najaar denkt, denkt aan vallende bladeren. Buiten regent en waait het, maar binnen maken we het gezellig! Natuurlijk met originele ‘zelfmaakknutsels’ uit de herfsttuin, maar ook met deze hebbedingen. Laat u inspireren!
Kip kun je op vele manieren klaar maken. Een klassieker uit de Franse keuken is de kip gestoofd in rode wijn. Deze week een heerlijk recept van Eric van Det, chef en bbq-specialist van Roost Buitenkoken.
De liefde voor oude huizen bracht Drikus Scholten naar hartje Elburg, waar hij een rijksmonumentaal pand in oude luister herstelde. Dankzij de keuze voor 19de-eeuws antiek ademen alle kamers hier geschiedenis.