De smaak van wildplukken
Lekker samen de natuur in!
Natuurnieuws 17 november 2019 0Veel mensen vinden het heel leuk om te oogsten in de vrije natuur. Wildplukken is helemaal in.
Wildplukken kan een geweldige manier zijn om als gezin bezig te zijn en weer in contact te komen met de natuur. Aan de slag gaan is eenvoudig. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, terwijl je leert waar je moet zijn, wat je moet meebrengen en hoe je het veilig doet. Van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken bakken.
Waarschuwing; Zodra je wordt besmet met het wildplukken, is er geen weg meer terug.
Ook proberen? Lees je in met dit leuke boek van de enthousiaste David Hamilton
KNNV Uitgeverij het boek De smaak van wildplukken van David Hamilton.
Met dit wildplukboek boordevol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met ingrediënten uit de natuur en de tuin. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken maken.
In elk seizoen zijn eetbare planten te vinden. Je kunt dus het hele jaar rond heerlijke dingen maken, zoals bovist-kebabs, strandbiet-huff-a-puffs, sumak-limonade en zoete aardappel-en-kastanjeburgers. Als je eenmaal ontdekt hebt hoe leuk wildplukken is, dan is er geen houden meer aan.
'De smaak van wildplukken':
- Met buitentips: waarop te letten en benodigdheden
- Beschrijft 30 meest voorkomende eetbare planten: waar te vinden, hoe te herkennen en weetjes
- Hoe eet je ze: wat te gebruiken en wat te vermijden
- Met makkelijke, gezonde en lekkere recepten
- Ingedeeld per seizoen: wildplukken & koken het hele jaar rond
David Hamilton is een fervente wildplukker, tuinier en tijdschriftjournalist. Hij schreef talloze boeken en geeft al tien jaar wildpluklessen.
Je kunt dit boek winnen! Stuur een mail naar info@naober.nl o.v.v. wildplukken. Meedoen kan tot 1 december 2019.
0 Reacties