Op 7, 8 en 9 december vormt Nunspeet e.o. een groot oogstgebied. Meer Bomen Nu verzamelt jonge bomen en struiken (zaailingen) om ze te verplanten van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren, burgers, en nieuwe voedselbossen.
Wist je dat vleermuizen heel nuttig zijn voor tuin en landschap? Natuurjournalist Kirsten Dorrestijn ging mee met het ophangen van vleermuizenkasten en liet zich helemaal bijpraten door een vleermuisdeskundige.
Wie door Coevorden wandelt, waant zich al snel in een andere tijd. De Ganzenstad heeft namelijk een roemruchte historie. Overal zijn herinneringen aan het verleden te vinden. Lees het in de nieuwe Naober!
Veel vogels vertrekken weer richting Afrika. Sommige doen dat in één ruk, maar de meeste bouwen een aantal tussenstops in, zoals de draaihals. Deze bijzondere spechtensoort komt in ons land als broedvogel niet veel voor.
Genieten van de kieviten bij Delden. "Wel 120 zitten er! Zoveel heb ik er nog nooit gezien", zegt weidevogelkenner Willy Olde Meule van de stichting Weidevogels Hof van Twente.
Het is november. De dagen worden snel korter. De herfst is de aanloop naar de winter maar voor bosuilen is deze periode juist het moment om zich op te maken voor het nieuwe broedseizoen.
Landschapsbeheerders houden vrijdag 4 en zaterdag 5 november de Nationale Natuurwerkdagen. Ruim 500 klussen liggen op de plank, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen en bomen planten, hulp die hard nodig is.
Jagers en boeren van Radewijk proberen samen met het Waterschap Vechtstromen weide- en akkervogels te redden. Het gaat bijna overal in Nederland slecht met de wulp, kievit, tureluur en vooral met onze nationale vogel de grutto.
Onder leiding van een deskundige gids maken belangstellenden 29 oktober een schitterende paddenstoelenexcursie in natuurgebied de Borkeld (Markelo).